Новият наставник на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович коментира новото си предизвикателство с "бяло-черните", както и очакванията си за предстоящата му работа.

"Говорих с господин Крушарски в София, подписвам договор за две години. Не сме говорили за конкретни цели, въпросът е тимът да се стабилизира, да играе добър футбол, да върнем хората на стадиона. От Хърватия ще дойде треньор, който ще ми помага, както и ще ползвам досегашните помощници, които са тук", коментира Акрапович.

"Във всеки мач ще е различен стила на тима, спрямо съперниците ни. Срещу Етър видях доста хубави неща, но има и върху какво да се работи, имаше и грешки. Локомотив трябва да играе офанзивен футбол. Трябва да се конкурираме с водещите отбори в България - Левски, Лудогорец и ЦСКА. Има време до двубоя с Левски, ще се подготвим", допълни той.

"До зимата има още доста време, ако трябва ще привлечем нови футболисти на местата, където трябва да се подсилим. Чужденците трябва да дават всичко от себе си за клуба, аз също съм чужденец, всеки трябва да дава всичко най-добро за клуба. Промених вече началния час на тренировката вече ще е от 8:30 часа", каза още новият наставник на "смърфовете". 

Първа тренировка на Локомотив Пловдив за Акрапович

"Като футболист съм играл срещу Гуардиола и Енрике. Като треньор на Шкендия загубихме плейофа срещу Гент, след като бяхме преодолели 3 кръга от квалификациите", каза той. 

Босненец пое Локомотив Пловдив

"Локомотив е голямо име в българския футбол. Европа ще дойде, когато отборът играе добре. Говорих с бившия треньор, добър треньор, искрен човек, ако отборът не играе добре, то треньорът е виновен, ако отборът играе добре, то и треньорът си върши добре работата, клубът е на първо място. Попаднах в голям клуб и се надявам да оправдая гласуваното ми доверие. Футболистите трябва да дават душата и сърцето си за този клуб. Имат всички възможности за това,трябва да оправдават доверието", коментира още Акрапович.