Родният ЦСКА е отправил оферта за привличането на гвинейския нападател Хосе Канте, който вече е със статут на ненужен в полския гранд Легия Варшава. Според местните издания исканията, отправени от агента на футболиста, са главната причина за пропадането на сделката още в зародиш.

28-годишният Канте пристигна в Легия преди началото на сезона и определено не оправда очакванията. Националът на Гвинея изигра 25 мача, в които вкара само 5 гола и даде 1 асистенция.

Въпреки всичко интерес към него не липсва, а както информира най-старият спортен ежедневник в Полша „Преглонд Спортови” в офисите на Легия са постъпили оферти от Корона Киелце и Арка Гдиня.

Самият Канте обаче не смята, че Екстракласата е точното място за него и инструктирал агентите си да търсят отбор в от друга европейска страна. Може би покрай неуспешните преговори между ЦСКА и Легия за плеймейкъра на „червените” Тиаго Родригес се е осъществил контакт и с представителите на Канте. „Преглонд Спортови” е категоричен, че разговорите с африканеца са приключили доста бързо, щом неговите агенти са предявили своите условия.

В момента най-вероятният купувач на Канте изглежда турският Анкарагюджю.

Със сигурност върху ситуацията е оказала влияние и пропадната продажба на Мауридес в Рапид Виена. Присъствието на бразилеца в ЦСКА на този етап прави излишна нуждата от привличане на нов таран.