Датският тим Олборг ще изиграе контролен мач срещу родния ЦСКА по време на зимната си подготовка. Информацията се появи в местните медии.

Според тях 7-ият в първенството на Дания ще има 5 спаринга преди подновяването на шампионата в началото на февруари. Серията от проверки започва в събота с мач срещу друг местен тим – Рандерс. Следва доста любопитен двубой срещу шведския ИФК Гьотеборг, а в последната седмица на януари Олборг отпътува към Южна Испания за втория етап от подготовката.

Именно на Иберийския полуостров се очаква тимът да премери сили с ЦСКА и с още един съперник, който към момента не е ясен.

Последната контрола на Олборг ще бъде на 1 февруари срещу новака в датското първенство Тистед. На 10 февруари Олборг подновява участието си в първенството с двубой срещу Силкеборг.

Олборг е основан през далечната 1885 година, като за дългата си история може да се похвали с едва 4 шампионски титли и 3 Купи на Дания. За последно тимът стана шампион през 2014-а, когато постигна дубъл, печелейки и Купата. През миналия сезон 2016/2017 тимът завърши на незавидното 10-о място.