Един от най-талантливите юноши на ЦСКА - 17-годишният Йоан Бауренски е на лагер с първия отбор на „червените” в Испания. Той е в клуба от лятото на 2016 година. Бауренски играе на поста дефанзивен халф, но в някои мачове застава и в центъра на отбраната. През сезон 2017/18 Йоан носеше капитанската лента на ЦСКА U17, а през есенния полусезон беше основен футболист в състава до 19 години.

„Дадоха ми възможност да направя неофициален дебют срещу Академия Пушкаш. Като влязох имах притеснения, но това според мен е нормално, защото ми е за първи път. Чувството е неописуемо. Сега за получих шанс да се готвя с първия тим, а това е голяма чест за мен, защото аз много обичам този отбор. Още от малък съм фен на ЦСКА. В Сектор Г ходех с баща ми и приятели. За мен това е голяма възможност да трупам опит с такива футболисти като Бодуров, Манолев, всички в отбора много ми помагат, показват ми някои упражнения”, коментира Йоан Бауренски пред ЦСКА ТВ.

„В професионалния футбол се играе много по-бързо, има повече единоборства, играе се по-силов футбол. Това, което ми хареса, че едновременно с тежките тренировки има и атмосфера, забава. Например още от първия ден, когато влязох в съблекалнята Тиаго ме видя и ми измисли прякога Хорейшио”, добави през смях Бауренски.

Роден да бъде лидер, младокът прави впечатление с изключителното си себераздаване и борба за всеки сантиметър на терена. Като фен на ЦСКА още от дете, перспективният играч мечтае да се наложи в първия отбор и да спечели трофеи с „армейците”, пише официалният сайт на ЦСКА.

Бауренски дебютира за мъжете в контролата на ЦСКА срещу Академия Пушкаш, в която игра цяло второ полувреме.

Вижте разказа на Йоан Бауренски за пътя му дотук и емоциите да си част от представителния тим на ЦСКА във видеото: