Кондиционните треньори на ЦСКА Томас Нойберт и Кирил Динчев изненадаха футболистите по време на сутрешното занимание на тима в Австрия. Те раздадоха на играчите специални маски, с които проведоха част от тренировката.

Шегобийците веднага намериха прилика между популярния филмов герой Дарт Вейдър от  "Междузвездни войни" и страховития вид на играчите на ЦСКА.

За CSKA.BG Нойберт и Динчев обясниха, че с маските могат да регулират приема на кислород от играчите и така да тренират мускулите между ребрата им, които им помагат за дишането. Те разкриха, че футболистите приемат всички нововъведения по време на тренировъчния процес много добре и веднага са изявили желание да пробват маските на днешното занимание.

Нойберт сподели, че в следващите месеци ще бъдат закупени още много приспособления, които ще бъдат използвани на тренировките на тима. За финал Томас Нойберт призова всички фенове за подкрепа и сподели, че очаква 20 000 привърженици на "Армията" за първия домакински мач за сезона във втория кръг срещу Лудогорец.