Често сме виждали един велик футболист да се диви от трибуните на страхотните изяви на сина си, който го следва по стъпките и изправя феновете на крака. Но в над 95% от случаите, баща и син не са се засичали заедно на терена. 

Колкото и да е рядко, има големи футболисти, които са се засичали с рожбите си в един отбор, макар и вече в заключителните етапи на кариерата си. В днешната спортна галерия GONG.BG ви представя най-известните двойки бащи и синове, които са били рамо до рамо на терена. 

В тях има и косвено участие, свързано с България. Става въпрос за настоящия нападател на Левски Ривалдиньо, който игра заедно с великия си баща Ривалдо в Моджи Мирим в началото на своята и в края на неговата кариера. 

Останалите двойки са предимно от Англия, но има и случай, в който таткото играе и с двамата си синове, при това в два различни отбора. С единия от тях става двукратен шампион, печелил и дубъл, докато пък другият става много по-известен футболист... Вижте в прикачената галерия за кого става въпрос.