Легендата на световния футбол Ривалдо пристигна в София два часа след полунощ на 8 май.

Причината за неговата визита е финалът за Купата на България между Левски и Славия.

Синът на носителя на Златната топка е играч на „сините“ и преди няколко дни заби първия си гол за тима от стадион „Георги Аспарухов“.

Ривалдо пътува към София, за да гледа финала за Купата

Световният шампион с Бразилия и носител на Шампионската лига с Милан пристигна с антураж от няколко човека. На Летище София го посрещна изпълнителният директор на „сините“ Красимир Иванов.

Великият Ривалдо се съгласи да отговори на въпроси, които Дарик радио му зададе. Бразилецът кацна от Барселона, където гледа Ел Класико.

-Ривалдо, добре дошъл в София. За първи път ли идвате тук? 

-Да за първи път идвам, но съм много щастлив, че съм тук. Ще видя отбора на моя син, ще се видя и с него разбира се. Много съм щастлив.

-Очаквате ли Ривалдиньо да играе в сряда на финала?

-Не знам. Той имаше един проблем, но игра в последния мач през второто полувреме. Надявам се да има късмет и да вземе поне малко участие във финалния мач.

-В последната седмица Ривалдиньо вкара своя първи гол за Левски. Много ли е важно това за него?

-Да много е важно. Винаги е много важно да се вкарват голове. Важно беше да възвърне своето самочувствие, най-важното е да бъде готов на 100 %. Надявам се да вкарва много и в бъдеще.

-Какво е вашето мнение за отбора на Левски?

-Моят син ми казва много хубави неща за отбора. Знам, че отборът в момента е трети в Лигата, но го очаква финал за Купата. Надяваме се да спечелят Купата.

-Вие щастлив ли сте, че Ривалдиньо е част от Левски?

-Аз съм много щастлив, че е тук, а и той се чувства много добре в този отбор. Той трябва да се подготви много добре и да е готов на 100 %.

-Кое е най-доброто за него, да е тук в Левски и българския шампионат или да смени първенството?

-Той сега е тук и мисли само за България и българското първенство, което смятам, че е добро. Ако се представя добре, ако играе силно, сигурно ще може да премине и на друго място, в друг отбор. Той е в силен отбор и трябва да работи тук.

-Вашата прогноза за резултата на финала срещу Славия?

-Не мога да знам какво ще стане, но искам и вярвам, че отборът на моя син ще спечели трофея. Трудно е да се прогнозира такъв мач, защото е финал, а те се играят трудно. Ще видим какво ще стане.

-Какво мислите за треньора на Левски Делио Роси и запознат ли сте с него?

-Не знам много, но информацията ми е от това, което ми казва моят син. Той е щастлив, че този италианец му е треньор.

-Ще облечете ли фланелка на Левски с името на вашия син за мача?

-Точно пристигам от Барселона и не знам какво точно ще правя...

-За финал, как ви се видя Ел Класико между Барселона и Реал?

-Смятах, че ще е по-спокоен мач. Реал Мадрид нямаше шансове за нищо в първенството, а Барселона вече беше шампион. Стана хубав мач, гледахме силни футболисти. Стана голям мач.