Костадин Везьов, който е част от Левски Чикаго дари спечелената шампионска титла на САЩ на музея на Левски в София.

Везьов пристигна в София и ще наблюдава мача от деветия кръг на Първа лига между Левски и Септември. За последни той е присъствал на мач на „сините“ преди 20 години в двубоя от европейските клубни турнир срещу Бешикташ.

„Това е най-малкото, което може да направи човек като мен – да дари купата на Левски. Левски Чикаго бе създаден за 100-годишнината на Левски София. Любовта към Левски е прелетяла през един океан разстояние. Там трябва да поддържаме българското, българските традиции“, коментира Везьов.

„Отборът е аматьорски. Станахме шампиони на цяла Америка. Христо Йовов много ни помогна. Дойде Бижутера, за да ни помогне да станем шампиони на цяла Америка. Участва в заключителната част от турнира. Нито един отбор от Чикаго или щата Илинойс не бе ставал шампион на Америка. Записахме името на Левски със златни букви“, добави той.

Левски Чикаго покори Америка и влезе в историята

„Това е най-малкото, което можехме да направим. Изобщо не сме имали никакви съмнения. Трябва да дойдат и за Левски София купите. Аз съм оптимист, че с новата селекцията, която се направи ще станем шампиони още тази година“, каза още Костадин Везьов.