ЦСКА победи с лекота македонския елитен Пелистер Битоля на „Българска армия“ в контролен мач, за който настоя старши треньорът на „червените“ Едуард Йорданеску. Пред няколко хиляди свои фенове тимът на румънския специалист се наложи с 4:0 преди задаващото се дерби срещу Левски в Първа лига (15 октомври).

Двубоят беляза и завръщането на титулярния капитан Борис Галчев в първия отбор, след като опитният халф временно бе отстранен заради нарушаване вътрешния правилник. Публиката на „Армията“ имаше и друг повод за радостни възгласи, тъй като в спаринга се включи и доскоро контузения Преслав Йорданов. Нападателят скъса връзки в коляното в края на август при равенството 1:1 с Пирин Благоевград.

Срещу четвъртия в Македония ЦСКА бързо наложи териториален превес и започна да реди опасни положения още от първата минута. Противникът определено издъхваше под натиска на „червените“, които пропуснаха няколко чисти ситуации, преди да открият резултата.

Това се случи в 16-ата минута, когато Мартин Ковачев повали Руй Педро на тревата в наказателното поле, а реферът Петър Доровски посочи бялата точка. С отговорността се нагърби Арсенио Нунеш, за да се разпише с премерен изстрел – 1:0.

Само десет минути по-късно ЦСКA удвои преднината си. Виана и Манолев взаимодействаха отлично отдясно, като българинът центрира чудесно и буквално задължи Густаво Кулма да реализира с глава – 2:0.

Третото попадение долетя след още 120 секунди. Руй Педро получи пространство на около 18-19 метра срещу вратата и не се поколеба да стреля, като вратарят Петровски нямаше какво да стори – 3:0.

На полувремето Пелистер смени всичките си 11 футболисти и пак продължи да е вторият по сила тим на терена. Всичко около развръзката на мача стана ясно в 56-ата минута, когато Диого Виана вкара от пряк свободен удар. Португалецът се възползва от недобре изградената стена, а и вратарят Петровски не реагира успешно и се оплете в мрежата си заедно с топката – 4:0.

Веднага след този гол в игра се появи и Преслав Йорданов, а по-късно в игра от скамейката се включи и Галчев.