Ботев Пловдив допусна минимална загуба от отбора на Монтана в поредната си подготвителна среща на турска земя. "Канарчетата" се появиха в нетрадиционен състав, който бе съставен предимно от юноши на отбора. На по-опитните пък бе дадена почивка в днешния ден, информира сайтът на "канарчетата".

Единственото попадение падна 77-та минута, когато Тодор Колев с техничен диагонален удар прати топката в левия ъгъл на вратата на Симеон Симеонов, който минути преди това замени полския страж Даниел Кайзер. 

Първото полувреме не се отличи с положения пред двете врати, като леко преимущество имаха от отбора на Монтана. 

"Жълто-черните" създадоха няколко опасни положения пред вратата на съперника през втората част след създадените смени в състава на Николай Киров.

Станислав Шопов успя да раздвижи играта на пловдивчани, а пред Серкан Юсеин и Лазар Марин се откриха няколко добри възможности, които бяха пропилени. В самия край на двубоя Серкан можеше да вкара красив изравнителен гол, след като получи пас от Терзиев в наказателното поле. 10-ката на Ботев достигна топката близо до аутлинията и опита труден прехвърлящ удар от малък ъгъл над неразчетено излезлия вратар на Монтана, но топката не намери очертанията на вратата.