Септември Симитли победи Ботев Ихтиман с 1:0 в предсезонна контрола, която се игра на стадиона в с. Крупник. Единствения и победен гол отбеляза Веско Весков в 54-тата минута със страхотен удар под гредата с левия крак.

Срещата се игра при топло за сезона време и отличен терен.

Само след 30 секунди игра Георги Недялков от гостите нацели страничната греда с удар отблизо. До 15-тата минута на два пъти Васил Божинов излиза сам срещу вратаря на Ботев Дяков, който обаче отрази ударите му. Възпитаниците на Спас Стоименов имаха и претенции, че веднъж топката е преминала голлинията при удар отблизо, но реферите не зачетоха попадение.

След почивката пак домакините бяха далеч по-активния отбор и закономерно и поведоха в резултата. Десет минути преди края отново Весков се опита атрактивно да прехвърли от центъра вратаря Дяков, който обаче със сетни усилия отрази удара му. 

Треньорът на Септември Спас Стоименов даде почивка в този мач на опитните Анатоли Лулейски, Борислав Хазуров, Тихомир Костурков, Мартин Топузов и Кирил Домозетски.

Това беше и първа проверка за ихтиманския тим след старта на подготовката в средата на януари.

Септември Симитли - Ботев Ихтиман

източник: Стефан Дамянов/Gong.bg

След двубоя наставникът на Ботев коментира, че е доволен от играта на отбора в тази първа проверка, която е била повече, за да види новите момчета в състава, отколкото да търси резултат, но има още много работа.

Следващата проверка на Ботев е на 3 февруари (събота) с Марек, а Септември ще играе с Локомотив София на 2 февруари (петък) в Симитли от 14:00 часа.