Ценен кадър се завърна в Лудогорец. Д-р Валентин Великов е новото лице в медицинския щаб на представителния тим на шампионите. Той заема мястото на румънеца Раду Палигора, който вече не е част от клуба, съобщава сайтът на разградчани.

Д-р Валентин Великов е работил в Лудогорец в периода 2011 г. - 2013 г. Той е лекар на тима от дебютния мач в "А" група през юли 2011 г. до отстраняването на сръбския Партизан в третия предварителен кръг на Шампионската лига през август 2013 г.

Като част от екипа на Лудогорец Великов е двукратен шампион на България, както и носител на Купата и Суперкупата, спечелени при историческия требъл през сезон 2011/2012 г. Валентин Великов е завършил медицинския университет в София през 2002 г. През 2009 г. приключва специализацията си по спортна медицина в столичната болница "Проф. д-р Димитър Шойлев".

Великов има сериозна професионална визитка. Освен в Лудогорец е бил лекар на представителния национален отбор на България, както и на Левски. В чужбина е работил в кипърските АЕЛ и Омония, както и в хърватския доминант Динамо Загреб.