Бившият полузащитник на Миньор Перник Юри Васев се завръща за пореден път в родния си клуб и поема поста на старши треньор. До момента Васев беше треньор на юношите (младша възраст) на Лудогорец, но е изявил желание да напусне и да се прибере в родния си град, информира БТА.

Васев в последните години бе неизменно част от академията на шампиона Лудгорец. Освен успешните години в Разград, Васев е бил начело на Македонска слава, Марек и Миньор Бобовдол. И двамата му синове играят професионален футбол - по-големият Андреас е в Монтана, а по-малкият Божидар носи екипа на Дунав Русе.

Миньор Перник започна сезона с Николай Тодоров-Кайзера и Георги Станков, но след като изостана сериозно в класирането и почти няма шансове да се бори за промоция, и двамата бяха сменени. Сезонът беше довършен от Антон Евтимов, като бившето крило остава в щаба на новия наставник.

Миньор е на 8-о място в Югозападната Трета лига само с 24 точки след 6 победи, 6 равенства и 5 поражения. Лидерът Хебър 1918 е на върха с 44.