Ръководството на Лудогорец потвърди за плануваната реконструкция на „клетката“ за гостуващите отбори на стадион „Лудогорец арена“ в Разград.

Тя ще бъде осъществена до мача с Левски на 30 ноември, което ще осигури по-добра видимост на феновете на гостуващите отбори.

СНИМКИ от Лудогорец Арена, откъдето ще гледат феновете на ЦСКА и Левски

„Водихме разговори с представители на НКП на Левски още от преди няколко месеца. Стигнахме до джентълменска договорка на база доброто сътрудничество с Левски свързано с мачовете от младежката Шампионска лига, които се провеждат на стадион „Георги Аспарухов“. Ние поехме ангажимент, че ще подобрим видимостта за гостуващите фенове на нашия стадион“, коментираха от Лудогорец.

От клуба обаче уточниха, че подадената жалба от страна на ЦСКА преди няколко дни няма нищо общо със случая. „Договорката с феновете на Левски бе постигната още през септември. Официалните договори с две фирми изпълнителки са сключени преди две седмици. Сигурни сме, че реконструкцията ще мине в срок“, казаха още от Лудогорец.

Според информация на Гонг феновете ще бъдат преместени по-близо до терена в пространството непосредствено зад вратата. Ще бъде поставена прозрачна преграда, която от една страна ще запази сигурността на футболистите и феновете на домакините, а от друга ще позволи запалянковците на гостуващия отбор да имат по-добър поглед върху играта на терена.

Капацитетът на гостуващия сектор няма да се промени.