Левски все още няма набелязани играчи за зимни трансфери, заяви старши треньорът Делио Роси, който добави, че той просто предава към ръководството списък с нужните качества за нови попълнения. Италианецът обясни също така, че "сините" ще продължават да градят отбора си стъпка по стъпка, защото само по този начин ще има видимо подобрение.

"Нямам набелязани играчи. Аз съм треньор и мога да кажа на ръководството с какви качества ми трябват, за да подобрим отбора и да бъде по-хомогенен съставът. Дойдох в хода на първенството, отборът беше направил физическата си подготовка и играчите бяха вече в трети, четвърти кръг от първенството. Така е трудно да дойдеш и да промениш изцяло нещата. Паузата ще ми послужи да видим физическата подготовка. Ще трябва работа, ако дойдат нови играчи като тези от неактивния период. Но когато върви първенството, нямаш възможност да работиш по-организирано с мисъл за 20 дни или месец напред, защото имаш неделния мач. Трябва да вървиш градивно. Със сигурност почивката ще ни позволи да се опознаем по-добре, да поработим заедно и да интегрираме нови играчи, ако има нужда", заяви треньорът на Левски в интервю за Левски ТВ.

Делио Роси: Левски още е далеч от това, което имам в главата си

"Обстановката в съблекалнята е добра, въпреки че тя не е хомогенна и е съставена от различни хора, интернационална е. Има много българи, много от Балканите, румънци и още европейски играчи. Всички те имат трудности, но нещата ги определят тези, които са си вкъщи. Тоест, българите. Те се чувстват господари на тяхна територия и помагат на тези, които са дошли отвън. Благодаря им и особено на по-опитните играчи като Митрев. Футболът е отборна игра и въпреки че индивидуалните качества имат голямо значение, единомислието е най-трудното нещо за научаване. Това е основата за бъдещи успехи и от тази гледна точка съблекалнята е добра. Има желание за работа и за подобряване. Ако искаш да изградиш отбор на ниво, трябва да имаш и играчи на ниво. При тях трябва да има битка, при която трябва да спечелят първо вътрешното съревнование, за да покажат на треньора, че заслужават да играят. Ако някой иска сигурно място, тогава трябва да отиде в отбор под средното ниво, защото отборите от високо ниво имат и такива играчи. Колкото повече са те - 16-17, толкова по-големи шансове имаш да спечелиш. Това е сигурно", добави италианецът.

"Ако имаш най-добрите играчи, възможността да спечелиш в този даден момент е голяма, но не и във времето. За това са нужни стратегия и философия. Нужно е да отвориш един цикъл. Знам, че когато се иска всичко веднага, се събира неприязън. В такъв случай казваш на президента да харчи повече за добри играчи. Ако някой иска да отвори цикъл за дълго време, трябва да го започне градейки стъпка по стъпка, за да може след това да започне евентуално своя спринт към успеха и да не спира да израства", каза още той.