Отборът на Левски представи официално двете нови попълнения Асен Чандъров и Здравко Димитров. „Сините” публикуваха информация, с която съобщават за привличането на двамата играчи от Септември София.

Полузащитникът Асен Чандъров идва в тима като преотстъпен за една годна с опция за закупуването му с двугодишен договор. Здравко Димитров парафира за 3 години. 

Привличането на двамата футболисти е част от дългосрочната стратегия на клуба за инвестирането и развитието на млади български таланти, пише в сайта на Левски.

Асен Чандъров идва от столичния Септември, като през изминалата кампания в Първа лига остави отлични впечатления с играта си и записа 31 двубоя в елита, в които отбеляза 4 гола и даде 5 асистенции.

Полузащитникът е роден на 13 ноември 1993 година, като прави първите си стъпки в школата на ДИТ. Освен за Септември е играл още за Пирин (Разлог) и Ботев (Пд). Национал е на България, като е преминал през гарнитурите на U17, U19 и U21.

Здравко Димитров

източник: levski.bg

Здравко Димитров записа в столичния Септември 31 двубоя през сезон 2018/2019, в които отбеляза и 2 гола и даде 5 асистенции.

Полузащитникът е роден на 24 август 1998 година, като освен за Септември има престой в Ботев (Вр) и Локомотив (Сф). За „железничарите“ записва 23 мача и 1 гол.