Името на българския мултимилионер Кирил Домусчиев бе свързано с продажбата на английския футболен клуб Нотс Каунти, съобщава местното издание Nottingham Post. Настоящият собственик на най-стария футболен клуб в света Алън Харди миналия месец, че е готов да се раздели с акциите си и търси сериозен купувач.

Изданието припомня, че Домусчиев вече притежава един футболен клуб в лицето на Лудогорец, като също подчертава факта, че под негово ръководство и благодарение на финансовата му мощ, разградчани извървяват пътя от аматьорските дивизии до Шампионската лига.

 

 

В Англия още твърдят, че в момента Домусчиев търси подобен проект и е бил насочен към тима на Нотс Каунти. Според изданието, състоянието на собственика на Лудогорец е около 950 млн. долара и се дължи най-вече на фармацевтичната компания „Хювефарма”.

„Остава да се разбере дали интересът на Домусчиев към Нотс Каунти е сериозен, тъй като клубът продължава да привлича интерес от всички краища на света, откакто собственикът Харди го обяви за продан миналия месец”, пишат още от Nottingham Post.  

В момента Нотс Каунти се намира в Лига 2, четвъртото ниво на английския футбол, където заема последното 24-то място.