Един любимците на феновете на Левски – вратарят Димитър Иванков даде специално интервю за „Спортно шоу Гонг“ по Дарик радио. Поводът бившият капитан на „сините“ да бъде потърсен бе, че днес той чества 43-ти рожден ден.

Иванков сподели, че годините любовта му към Левски не е отслабнала ни най-малко и добави, че още в неделя ще подкрепи любимия си тим срещу Ботев Пловдив. Той анализира и настоящото състояние на клуба и призова привържениците за подкрепа.

Иванков: Митрев е страхотен вратар

„Първо си желая да съм жив и здрав, да се радвам на живота и семейството ми. Да сме все така сплотени и да се разбираме. И живот и здраве да се върна във футбола, вече ми липсва. Минаха 7 години, откакто се отказах“, започна Иванков, който днес навърши 43 години.

Запитан дали е получил някакви специални подаръци по случай празника си, Иванков обясни:

„Щастлив съм. Подаръците не са най-важни. Радвам се, че съм със семейството си и споделям всяка минута с тях и съм радостен от този факт“.

„След края на кариерата ми бе важно за мен да обърна повече внимание на семейството ми, след това да караме стъпка по стъпка и да взема треньорски лиценз в школата в България. За всичко това е нужно време, а аз не бързам, още съм млад и бъдещето е пред мен“, продължи един от любимците на Сектор Б.

„Аз с удоволствие ходя на „Герена“ и сега на всеки мач подкрепям отбора. Последните години липсва на нас, феновете, трофеите. Но мисля, че скоро Левски ще се радва на Купа. Дай Боже още 2019-а. И се надявам всичко да е наред с любимия тим. Виждам, че хората се завръщат по трибуните. Моят апел е да подкрепят Левски докрай“.

„Определено Левски играе по-добър и организиран футбол, отколкото при Делио Роси. Неслучайно и успехите не закъсняха. Левски играе добър футбол и радва феновете. В борбата за титлата е. Дай Боже тази година да се пребори и да ликува с титлата. На клуб като Левски не приляга цяло десетилетие да е без титла“, анализира представянето на любимия си тим Иванков.

Що се отнася до това кога може да бъде видян на стадион „Георги Аспарухов“, Иванков обясни: „Още в неделя ще съм на стадиона срещу Ботев Пловдив“.

Левски приема „канарчетата“ в неделя, 4 ноември, от 15:00 часа. Мача ще може да следите с Gong.bg, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.