Бившият футболист и ръководител на Левски Христо Йовов заяви, че забелязва положителна промяна в играта на „сините“. Бижутера коментира и актуалното състояние на футбола у нас, както въпроса с новия формат на първенството. 

"Играя за удоволствие в "А" окръжна, в Своге. Естествено, че ми липсва футболът, по-голямата част от съзнателния ми живот е минал в него. За съжаление, може би не е това, което искаме да гледаме в момента всички, но действителността е това и трябва да се съобразим с нея. Може би всички трябва да помислим как можем да променим това нещо. Всички по веригата имат вина - от феновете до президента. Казвам го чисто приятелски, без някакви лоши чувства, всеки трябва да си даде сметка, че нещо не е наред. За мен главният проблем е, че никой не обръща внимание на децата. Всички се целим в рекордите и в успехите, които е постигнал даден клуб и не можем да разберем, че все пак едно бъдеще е в децата", започна Йовов.

"Доста объркан е форматът. Даже съвсем случайно вчера разбрах, че евентуално четвъртият можел да играе бараж със седмия за Лига Европа, което за мен не е наред. Иначе като привърженик съм ОК, гледаме доста дербита, повече интересни мачове, особено накрая, когато са разделени. Аз през цялото време съм казвал, че форматът трябва да бъде по-малък, за да има отбори, които са платежоспособни, осигурени финансово, за да се прекратят тези подмятания, които виждаме в медиите, относно уредени мачове, черно тото, което е причина да отблъсна и феновете. Трябва да се направи нещото, за да се гарантира участието на отборите в "А" група, а не да гледаме към края на първенството едни мъчещи се отбори, които всички тайно знаят, че са пред фалит, но го крият", заяви Йовов, който присъства на аматьорски турнир организиран от една от известните марки бира.

Йовов направи прогноза и за оставащите мачове от Шампионска лига. "След обрата на Барселона срещу ПСЖ се вижда, че вече трудно могат да се правят прогнози и нищо не е решено, макар че смятам Ювентус днес да успее да се класира. Те са доста солиден отбор със сериозен треньор, няма да направят грешката на ПСЖ. Реал Мадрид си е редовния абонат за титлата, с историята си, с качествата си, с играчите си. За мен скритият фаворит е Ювентус, макар че и Монако не трябва да подценяваме".

Авторът на легендарния гол за Левски срещу Олимпик Марсилия смята, че "сините" се намират в подем. "Има импулс в играта на Левски, забелязва се една промяна положителна. Трудно е още да се правят генерални изводи от това, което се случва, но, разбира се, имаме една висока летва, която е вдигната, всеки се цели в нея - Лудогорец. Левски трябва да подреди къщичката си и да организира плана си за работа, за да знаем ние, привържениците какво трябва да очакваме"./БГНЕС