Легендата на Левски Христо Йовов коментира контролата между „сините“ и Спортист Своге, където е наставник Бижутера. Бившият номер „10“ на тима от „Георги Аспарухов“ заяви, че му е било приятно да се включи в срещата срещу тима на сърцето му и добави, че това е послужило за сверяване на часовника за него.

Припомняме, че Левски победи категорично със 7:0, а наставникът на столичани изпробва нова схема – 4-4-2 с ромб в средата на терена.

„Стана хубав празник за момчетата от Спортист Своге. Предполагам сме свършили работа и на Левски. Като цяло всички трябва да сме доволни“, започна Йовов.

Запитан за по-рано изтегления жребий за четвъртфиналите на Купата, Бижутера каза: „Нормален жребий, винаги съм казвал, че ако искаме да вземем Купата, трябва да спечелим всички мачове и да играем срещу всички независимо колко са силни. Никога не ме е притеснявала силата на съперника“.

„Приятно бе да изляза срещу Левски - да си свериш часовника е хубаво. Годините, килограмите и липсата на тренировки си казва думата“.

В началото на срещата Йовов излезе на стрелкова позиция, като затрудни значително Божидар Митрев, който изби със сетни сили.

„Не съжалявам, че пропуснах, силите вече липсват, скоростта

липсва и това на едни голи качества не може да се разчита“, коментира Йовов.

„Доста се отдалечи Левски от титлата става все по-трудно. Казах и преди началото на сезона, че е трудно афиширане на амбиции за титлата, при все смяната на треньора, трансферите в движение, може би след зимата можем да съдим и да се мисли за титла догодина“, сподели още един от футболистите от последния дрийм тийм на Левски.

„Желанието е на лице, ако имат качества момчетата, ще се радвам да се оползотворят“, каза за финал Йовов на питане за своите синове.