Председателят на Съдийската комисия към Българския футболен съюз Йордан Сталев заяви в специално интервю за „Спортно шоу Гонг“ по Дарик радио, че няма да има разделение на съдии за първата шестица и втората осмица, след като започнат плейофите в Първа лига.

Шефът на арбитрите коментира последните по-нетрадиционни назначения и сподели, че комисията е дала положителна оценка на реферите.

„Момчетата се справят на очакваното ниво. Ние това желаем. Надявам се това представяне да продължи, да продължим с тези нестандартни назначения. Драгомир Драганов  се справи много добре с мача (бел. авт. – Левски - Лудогорец). Нямаме забележки, което е много добре“, започна Сталев.

„Владимир Вълков (бел. авт. – съдията от мача Левски – ЦСКА) никога не е губил доверието както на мен, така и на комисията. Веднага след дербито, следващата седмица свири U19, след това бе в Б група (бел. авт. – Втора лига), сега е четвърти съдия в А група (бел. авт. – Първа лига). Нямаме основания да с е притесняваме от представянето му. Той си е на това нито, на което очакваме“.

„Как се отнасят международните съдии към тези назначения, не сме коментирали. Те трябва да го приемат нормално. Всички в ранглистата трябва да са готови да водят такива мачове“.

„Мисля, че този формат на шампионата е вече трета година. Съдиите са свикнали вече. Като напрежение за тях не е чуждо. Те досега са го завъртели 2 години този начин на игра. Това ме навежда на мисълта, че те би трябвало да са окей, с каквото и да е напрежение“.

„Аз мисля, че с последните назначения показах, че няма да има разделения. Всеки ще свири според формата си. Те трябва да са готови за всеки мач. Няма да има разделение на съдии за първа шестица и втора осмица“.

Що се отнася до изразеното желание отстрана на боса на Славия Венци Стефанов - Станислав Тодоров повече да не бъде разпределян на мачове на „белите“, Сталев обясни:

„Мисля, че това е може би e емоционално изказване на Стефанов след мача, който свири Станислав на Славия. Считам, че ако такова нещо е казал, защото не съм чул, това може би е плод на емоция. Станислав Тодоров ще свири на мачове, на които комисията прецени“.

„Мисля, че нашето присъствие на мен като председател и членовете на комисията, показахме и се радваме на плодовете от труда ни. Съдиите ги виждаме така, както искаме да бъдат. Предполагам и вие виждате промяната. По-мобилизирани са. Стараят са да са по-точни и коректни към двата отбора. Считам, че това е пътят, за да вървим напред“, каза още Ставров.

„Иска ми се и жена да назнача. Но в ранглистата на А група няма жена-рефер засега. Ако дойде този момент, след като е в ранглистата, значи трябва да свири“, коментира за финал шефът на съдиите.