Председателят на съдийската комисия към БФС Йордан Сталев смята, че в родното първенство няма основания да се говори за скандали с реферите.

Босът на арбитрите ни говори по време на церемонията по награждаването на най-добрите в тази сфера. Асоциацията на съдиите по футбол в България избра Николай Йорданов за номер 1 за 2018 година.

„Спрямо това, което показа в първенството, Николай Йорданов свири най-тежките мачове и не е  важно дали ги е свирил, а е по-важното, че мачовете му излязоха и се представи на добро ниво. Заслужава да бъде съдия на годината. Той е съдия на България, водещото е представянето в България. Важно е представянето и на международните съдии, разбира се”, сподели Йордан Сталев.

Николай Йорданов е съдия номер 1 за 2018 година

„Ние работим за това съдиите да бъдат на добро ниво. Има съдийски грешки, които се допускат, но те се допускат в целия свят. Те са от едно и също естество. Те са идентични почти навсякъде. Затова и комисията на ФИФА и УЕФА обединява три от четирите основни момента, които влизат в системата ВАР. След като има такова обединение, това означава, че принципът на тези грешки и в международен аспект, е същият – т.е. допускат се по един и същи начин. Затова има и ВАР.”

„За мен жалбата на Левски (да не им свирят мачове конкретни трима съдии - Георги Кабаков, Ивайло Стоянов и Станислав Тодоров – бел.ред.) не е никакъв пример, за мен тя беше неоснователна. Това го казах в интервюто след изтичане на първия дял на шампионата, но не искам да се връщам в тази тема”, допълни босът на родните съдии.

„Решенията за ВАР в българското съдийство ще бъде взето на друго ниво. На този етап нямаме такива основания, нямаме тези условия. Ако някой ден стадионите и условията позволяват тази система, защо да не я въведем в България”, завърши Йордан Сталев.