Румънският голмайстор Янис Зику остана само половин сезон в българския футбол, но определено остави дълбока диря след себе си. Той носеше екипа на ЦСКА през есента на 2011 г. и за кратко време успя да стане лидер по попадения в родния шампионат и можеше да спечели и наградата, ако беше довършил сезона с червения екип. 

Той беше критикуван, че е дебел, но това не му пречеше да къса мрежите. И сега, доста години по-късно, той признава, че наистина е имал няколко килца отгоре. И след като е напуснал България е направил всичко възможно да отслабне, за да се утвърди в корейския шампионат. 

"Ако трябва да съм честен, нивото на Балканите не е особено високо. Станах голмайстор на Румъния през 2011 г. и имах няколко килограма отгоре. Чувствах се добре отвътре, не ми тежеше и затова не предприемах нищо като диета."

"След това отидох в България и там също не спирах да дебелея. Отслабнах едва като отидох в Южна Корея. Там свалих 10 килограма, за да мога да се задържа поне още две години на високо ниво. Килограмите не ми пречеха преди, защото се пласирах добре, но когато опре до скорост, вече си ми тежеше", заяви Зику пред Digi Sport.