От ЦСКА излязоха с нарочна декларация във връзка с отстраняването от националния отбор за юноши до 19 г. на футболиста Слави Петров.

Малко преди и наставникът на Черно море Георги Иванов-Гонзо излезе с коментар в подобен стил във връзка с отстраняването по подобна причина от отбора на Валентин Йосков.

Ето декларацията на ЦСКА:

"Армейци,

Вчера Българският футболен съюз (БФС) излезе с официална позиция, че нашият състезател Слави Петров е отстранен от националния отбор на България до 19г. „заради отказ да влезе в игра“.

Ръководството на Футболен клуб ЦСКА напълно подкрепя Слави и застава зад него. Ние вярваме, че никой и по никакъв начин няма право да потъпква достойнството и спортния морал на друга личност!

Не е нормално личната чест и достойнството на нашия състезател да зависят от настроението на треньора. Точно в тази възраст един млад футболист се изгражда като характер, укрепва се и възмъжава, а подобни действия могат да нанесат сериозни травми върху психиката му.

За всеки един футболист е гордост и чест да защитава цветовете на България и Слави не прави изключение. След честта на България, Слави е защитил и своята чест! Което е достойно!

„Треньорът ми каза да загрявам, защото вратарят получи контузия. Станах да загрявам, правих стречинг няколко минути и седнах, защото разбрах, че смяна няма да има. След което съотборникът ми Дани отново имаше проблеми и почти не можеше да си стъпва на крака. Треньорът ми каза да загрявам отново, станах, Дани Наумов видя, че загрявам и изкрещя, че не иска смяна. Всички съотборници му казваха да излезе, защото не е пълноценен и не може да помогне на отбора, но той не пожела. Треньорът ми каза, че влизам, но Наумов крещеше, че не иска смяна и треньорът ми каза да изчакам. Попитах какво е това отношение и си седнах на скамейката. Не разбирам каква е тази подигравка и от какво е продиктувана, но отношението, което демонстрираха към мен, ме обиди страшно много.“, сподели Слави Петров.

Уважаеми ръководители на родния футбол, такова отношение ли заслужава един млад и перспективен състезател? Такова унижение ли заслужава крехката му и неукрепнала психика? Отговори не искаме, отдавна ги знаем. Всички виждаме резултата от работата с младите футболисти, цялата работа и отношение директно рефлектират върху представянето на А националния ни отбор.

Ние ще обмислим поведението на нашия състезател, но помислете и вие върху вашето!", пише в декларацията, публикувана в официалния сайт на ЦСКА.