Собственикът на Локомотив Пд Христо Крушарски защити своя футболист Георги Илиев. Той застана зад него и правотата му, запитан дали вярва, че е замесен в скандала с уговорен мач, в следствие на който играчите на Черно море минаха детектор на лъжата.

Босът на „смърфовете” защити представянето на родните съдии от efbet Лига, обвинявани много често в грешки.

 „Не вярвам на нищо за Георги Илиев, докато не се убедя сам. Не вярвам, че един футболист на тези години ще се подложи на такова унижение. Всички знаем как ги играем игрите. Бил съм винаги близо до футбола и знаех как се решават нещата – с разбиране. Ако сме единни, ние президентите, няма да има такива проблеми”, сподели Крушарски в студио "Дерби".

„Ето във Враца, казват, че съм си купил мача. Е, как да стане. Аз ако имам пари, няма да ги дам за такива неща. Вие виждали ли сте черно тото? Какво е това животно? Как се говори, без да го докажеш? За мен Георги Илиев е чист, но някой използва момента да ги натопи или да ги излъже. Аз с него не съм говорил на тази тема. Говорихме само за условията и въпросът беше изчерпан. Не ми се вярва да е правил такива простотии.”

Относно срещата между Бойко Борисов и босовете на трите водещи клуба – Лудогорец, Левски и ЦСКА, Крушарски коментира: „Аз на министър председателя съвет не мога да давам кой да кани на среща, след като се смятат за трите най-клуба, значи… Аз не мисля, че те са най. Мен ме амбицира това, да им покажа как се играе. Ние играем както трябва. Защо ги е поканил, значи има нещо предвид, не съм Ванга да гадая за какво ги е поканил.”

„Ние колкото и да се събираме, никога няма да постигнем онова, което искаме. Един българин е хайдутин, двама българи са чета, трима българи са чета с предател. Това е. В Пловдив, например, най-важното е да биеш съперника, а после може и да изпаднеш, но тогава си най-великият.”

„В групите не можеш да играеш на Националния стадион. Ако се класираме ние, къде ще играем? Ние сме частни клубове. Спортният министър ни каза, че не може да ни помага, нямаме нищо общо с държавата. Държавата може само да ни помогне в аспекта, дали да построи държавен стадион, на който да си плащаш, ако играеш. Може да ти позволи да си построиш, а след това да не плащаш.”

„Локомотив мина 4,5 милиона лева на година.”

„Каква школа имаме за съдии? Абе, той Наско Узунов да не ти е в къщата. Наско Узунов го познавам от 20 години, когато Батето управляваше футбола. Аз съдиите, дайте да не ги упрекваме, толкова могат някои. Съдията прави 2-3 грешки, колко минути са това – 10 минути. А останалите 80 минути по време на мача къде са футболистите? В България ние трябва да си оправим къщата, после да гледаме кусура на другия. Аз нямам нито един телефон на съдия, не ми се обаждат, и аз не им се обаждат”, допълни още Христо Крушарски.

 „Кой може да седне сега в стола на Боби, след като е откраднал от Вуцов, Батето, Узунов… Важно е за мен да си оправим дворовете, да си оправим лигата, да станем силна лига, за да могат да се съобразяват с нас”, коментира собственикът на Локо Пд.