Собственикът на Локомотив Пд Христо Крушарски сравни футбола с предприятие, в което трябва да се инвестира години наред, за да може след това да възвърне инвестицията си в последствие.

Босът на „смърфовете” даде да се разбере, че лично като фен, ако не хареса даден футболист как се представя в мачовете, той сяда на пейката.

„Сигурно ще попитате. Защо само говорим, а не вземаме млади момчета? Никак не е трудно да поставиш ред в собствената си къща. Ако на мен някой футболист не ми хареса, като фен как играе, сяда на скамейката. Не да играе един мач, а другия не, а да си оставя сърцето на терена. Всеки знае много добре”, каза Крушарски.

„Юношите, и вчера имах разговор с Христо Колев, той води техническата подготовка на школата, води 6 деца индивидуално. Не искам да потвърждавам неговите думи, той ми каза, че има само две момчета, които може да влязат в мъжкия футбол. Като взех Сашо Станков и Чавдар Цветков пак започнаха да ми се предлагат чужденци. Защото нямало добри българи, защото една фабрика се създава с години. За едно предприятие трябва постоянство. Футболът е предприятие, което трябва да си върне инвестицията след време”, сподели Христо Крушарски.

"Започнах ремонта на стадиона по емоцията на някои хора, които имаха амбицията да се направи мачът на Лаута. Но бяха направили криви сметки. На мен ми струваше много нерви, парите дори ги оставям настрани. Лаута трябваше да се строи преди 3-4 години, ако имахме нормално отношение. Проектът е готов от преди 3 години. Аз с политика не искам да се занимавам, не ме интересува политиката. Аз като съм се занимавал с политика, повечето са ходили прави под масата. Трябваше да набутам една камара пари за трибуна „Бесика”, за да не личи, че това е метален постамент, трябваше да я обзаведа. Няма да говоря за концесията, тя няма да стане скоро. Не е въпрос на пари, а на разбиране и влизане в проблема – искаме ли имаме футбол в Пловдив.”

„Ние сме царе на цирковете. Понеже говорим за чужденци, бих ви отговорил веднага. Като искаме да сме европейци, европейците не можем да ги борим за чужденци. Имаш право на 5 чужденци, другото всичко е европейци”, каза още босът на Локомотив Пд.