Димитър Димитров-Херо бе обявен за треньор на 2018 г. в община Разград, за спортист на годината бе избран колоездачът Мирослав Минчев, а двамата номинирани футболисти, Кладиу Кешеру и Светослав Дяков, бяха класирани на четвърто и шесто място.

За пети път колоездачът Мирослав Минчев оглави десетката на най-добрите спортисти в община Разград. През тази година 29-годишният състезател от ССК“Спринт“, който е национален състезател и рекордьор в дисциплината 1000 м., стана балкански шампион в коронната си дисциплина, спечели и два сребърни медала от Балканиадата по колоездене – в спринта и отборно. Минчев е и треньор в клуба, за който се състезава, имаше и номинация за треньор на годината.

За №1 в община Разград той бе определен от седемчленна комисия, председателствана от главен експерт в дирекция „Култура, спорт и туризъм“ в община Разград Виолета Антонова. В комисията участваха местни журналисти, спортни деятели, както и председателят на Постоянната комисия по младежта и спорта Галин Парашкевов. Класацията се прави след предварителни номинации от спортните клубове, тази година участваха 13 клуба, всеки има право на две предложения за десетката и по едно – за треньор, отбор и най-перспективен млад състезател.

На второ място остана шахматистът Ивайло Енчев от клуб „Абритус“, който също е редовен участник и десетката на най-добрите спортисти в община Разград. През 2018 г. година 29-годишният състезател покри норма за гросмайстор, победител е на първа дъска в Държавното отборно първенство за класически шахмат, а в международен турнир в Нюрберг, Германия, се класира на второ място.

Културист е третият в десетката на община Разград. 24-годишният Галин Пенчев се състезава за клуб „Гладиатор“, през тази година се класира на пето място кат. 100 кг. в турнира „Мистър Олимпия“ в Лондон.

Ето и останалите в десетката на Разград:

4.       Клаудиу Андрей Кешеру – ПФК“Лудогорец 1945“ – футбол
5.       Мустафа Мозак – СК“Лютфи Ахмедов“ гр. Разград – борба
6.       Светослав Дяков – ПФК“Лудогорец 1945“ – футбол
7.       Февзи Аларън – СКК“Спринт“ гр. Разград – колоездене
8.       Пламена Иванова – СКБ“Олимпия“ гр. Разград – бокс
9.       Момчил Николов – ШК“Абритус“ гр. Разград  - шахмат
10.    Боян Бонев – СКСЛ „Антибиотик“ гр. Разград – стрелба с лък

Доста категорично за треньор на годината – с гласовете на четирима от членовете на комисията – бе обявен един от тримата през тази година треньори на футболния шампион „Лудогорец“ – Димитър Димитров-Херо, който от средата на 2018 г. е наставник на Иртиш Павлодар. Номинацията бе направена от футболния клуб с описание на постиженията му през тази година – седмата шампионска титла на България и достигането до 1/16-финала в турнира „Лига Европа“.

Отбор на година е ПФК Лудогорец 1945, най-перспективен млад състезател – 13-годишния Лъчезар Вълчев от клуба по лека атлетика „Лудогорец“, който през тази година спечели три медала от Европейските детски атлетически игри – златни в скок на височина и дълъг скок и сребърен на 800 м. бягане.

Церемонията по награждаването на 10-те най-добри спортисти, най-добър отбор, най-перспективен млад състезател и най-добър треньор за 2018 година ще се проведе на 12 декември от 11.00 часа във фоайе на 11-ти етаж на Общинска администрация.