Старши треньорът на Иртиш Павлодар Димитър Димитров смята, че Лудогорец отново ще стане шампион на България, ЦСКА ще завърши на второ място, а Левски отново ще бъде трети.

„Наистина ситуацията беше трудна. Отборът не беше печелил няколко месеца преди да отидем. Борбата беше тежка и трудна. В крайна сметка успяхме да постигнем целта и задачата, която ни бе поставена.

Надявам се през следващата година отборът да има друга селекция и друг вид. Това е един от най-слабите сезони в историята на клуб Иртиш. Искам да не го повтаряме повече. Искам Иртиш да бъде отбор, какъвто го оставих преди две години – борещ се за призовите места.

Отборът бе тотално обновен. Селекцията беше през времето, когато аз бях беше съвсем различна. Сега не знам на какъв принцип беше построен този отбор, който бе през миналата година“, коментира Димитров в интервю за „Спортно шоу Гонг“ по „Дарик радио“.

„Аз подписах за две години и половина, така че имам за още две години договор“, добави той.

„Аз се чувствам изключително добре. Отношението към мен винаги е било положително и добро. Няма начин при такава обстановка да не се чувствам добре и комфортно. В Лудогорец бях само една година и не мога да почувствам такова отношение, каквото е било в Павлодар. Не мога да се оплача в никакъв случай“, продължи наставникът.  

„Няма как да не гледам мачовете от българското първенство. Интересувам се от футбол и когато имам възможност, гледам мачове от българския шампионат.“

„Виждам това, което и очаквах. Моите прогнози са, че Лудогорец отново ще бъде шампион през тази година. Очаквам ЦСКА да бъде втори и Левски отново да бъде трети. Това е моята прогноза.

Аз мога да кажа как виждам нещата от 4-5 хиляди километра разстояние. Не мога да бъда пълноценен и точен в преценката си. Смятам, че отборът на ЦСКА има по-добър потенциал от отбора на Левски. Левски надгради, имаше позитивни и добри играчи, но като цяло смятам, че отстъпва като качество и потенциал на ЦСКА. ЦСКА има отстъпление от това, което беше есента на миналата година като качество и съдържание на игрите. Затова смея да твърдя, че Лудогорец на базата на своя опит и рутина отново ще бъде шампион“, допълни Херо.  

„Смятам, че с всяка една година на Лудогорец ще му бъде все по-трудно. Аз исках да направя това освежаване. Идеята да поема Лудогорец бе именно такава. Такива бяха тенденциите в началото, но в един момент спряха, заради различни причини, които не искам да коментирам. Освежаването беше наложително и закъсняхме в този процес. В крайна сметка това не е моя работа. Има ръководство, което трябва да мисли и да разсъждава по тези въпроси.“

„Сега някой сигурно ще каже, че съм пристрастен. Моето мнение е, че групата през миналата година в Лига Европа бе изключително тежка и трудна. Фактът е, че играхме срещу отбори като Брага, Хофенхайм и Истанбул Башакшехир. Трудно мога да ги сравня с тазгодишните отбори, които се паднаха в групата на Лудогорец. Фактът, че успяхме да излезем от тази група е плюс за Лудогорец и добра оценка. Тази година очаквах Лудогорец да се класира за следващия етап, но за съжаление не успя. Причините не искам да ги коментирам, защото не аз съм човекът, който трябва да ги коментира, тъй като не съм част от състава. Със сигурност си има причини за това нещо. Групата през миналата година бе изключително тежка. Ако погледнем моментното състояние на отборите тогава – Хофенхайм бе победил Байерн Мюнхен, Шалке 04 и бе втори в класирането, когато ние ги победихме с 2:1. Когато играхме срещу Истанбул Башакшехир, три дни преди това те бяха победили Галатасарай с 5:1. Когато играхме срещу тези отбори, те бяха в пикова форма. Не може да бъде радващо, че ние допуснахме само една загуба в тази тежка група. Съжалявам, защото ми се искаше да участваме в квалификациите на Шампионска лига. Исках да участваме и да се пробваме да се класираме. Така е било писано. Не стана. В живота го има това нещо. Трудно ми е да коментирам промените в Лудогорец, защото аз бях доста далече и встрани от нещата. Трудно ми е да кажа, че има покачване на нивото. Според мен има леко отстъпление“, каза още Димитър Димитров.