Нападателят на Спартак Москва Ивелин Попов не скри радостта си, след като за втора поредна година бе избран за Футболист номер 1 на България.

"Усещането е приятно, а хората са те оценили. Наистина е доста оспорвано тази година. Не съм изненадан, но лично очаквах да е някой от Лудогорец на 1-ото място, все пак изпратиха доста силна година. Аз лично не знаех на кое място съм, просто ми се обадиха да дойда на церемонията, заяви победителят за 2016-а година Ивелин Попов. Халфът на Спартак (Москва) дори се пошегува, че миналата година съпругата му Елена Паришева не е присъствала на награждаването му, защото е дала живот на детето им и той й обещал сега да вземе отново награда.

"Когато те избират за номер 1, е задължаващо и през следващата година да си на високо ниво. Вярно е, че атакуващите футболисти по-често получаваме награди, но това е защото хората обичат да гледат красиви изпълнения във вратите. Попитан дали е възможно да смени обстановката в Русия с Турция, където е силно желан от Трабзонспор, той отхвърли подобен вариант: "Още преди 20 дни казах, че това няма как да стане и оставам в Спартак Москва. Всичко това са спекулации, най-вече на турските медии. Моите цели са да стана шампион със Спартак. Напълно реално е да се случи това. Машината вече е смазана и започва да работи добре. Радвам се, че има конкуренция в лицето на Зенит и ЦСКА Москва, защото конкуренцията ражда шампионите.

"В националния отбор задачата е да спечелим максимум точки през 2017-а година и да правим добра игра. И леко полеко да влизат млади момчета. Видяхте в мача с Беларус колко добре се включи Радослав Кирилов.

След него в анкетата останаха футболистите на Лудогорец Светослав Дяков и Владислав Стоянов.