Бившият треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро се превърна в много атрактивен събеседник за журналистите в Австрия, след като пое Щурм Грац. Само преди седмица той говори отново за предишните си „спирки” по пътя, а вчера даде пространно интервю и за sturmnetz.at.

Той се изненада от малкия бюджет, с който ще разполага в Австрия.

„Имах късмет с много приятни фенове в Спартак Търнава. Ако момчетата искаха, на стадиона винаги имаше настроение. Това беше страхотно. Когато отидох, имаше бойкот на най-крайните привърженици. Имаше и недоволство. Три четвърти от сезона прекарах без фенска подкрепа. В края на шампионата те се върнаха на стадиона”, спомни си Ел Маестро, който се върна отново назад към времето и при ЦСКА.

„ЦСКА е голям клуб за Източния блок. Сравним е с Партизан и Цървена звезда в Белград”, добави специалистът.

„Радвам се, че на стадиона на Щурм Грац има достатъчно фенове, за да не се чува, ако някой иска да обиди треньора или момчетата ми за 90 минути. Това е малко неудобно при по-малките стадиони в България или Словакия. Ако играете само пред 3000 души, ги чувате, а това е неприятно. Не можеш да не реагираш, ако те обиждат постоянно, макар че обикновено са противниковите фенове”, коментира още Ел Маестро.

„Всеки клуб е финансово ограничен, включително и Манчестър Сити. Всеки иска да има най-скъпите играчи. Ако можете да привлечете най-добрите играчи, тогава това е друг вид футбол, има повече смисъл.”

Нестор Ел Маестро не скри, че е изненадан от малкия бюджет, с който ще разполага сега, за разлика от преди: „Щурм Грац е голямо име в чужбина. Но това важи за цялото първенство. Ако играем, например срещу Левски София, Стяуа Букурещ, Карабах или Астана, всички ще считат нас за фаворити. Защото сме от Австрия и се борим за нещо. Но ако знаете колко печелят играчите там за месец и какво получават в Щурм Грац, ЛАСК или дори в Австрия… Все пак имаме четвъртия най-голям бюджет в Австрия. Малко ме изненада какви са бюджетите в Австрия като цяло.”