Армейски сърца се обединиха зад каузата "Дари кръв, спаси живот!" навръх 14 юни - Световния ден на кръводарителя. Представители на ЦСКА и лекари под пагон от Военномедицинска академия дадоха личен пример как един благороден жест може да даде шанс за живот на много болни в беда.

Сред кръводарителите беше треньорът на ЦСКА U15 Атанас Борносузов. Легендарният Георги Велинов също подкрепи кампанията.

"Дарих кръв за първи път. Доскоро имах грешна представа за кръводряването, но се поинтересувах, след като клубът организира кампанията и разбрах, че е много полезно и не е страшно. Самият процес продължи 5-6 минути, чувствам се добре и със сигурност ще дарявам и за в бъдеще. Разбрах, че може да се дарява през 2 месеца, следващият път ще доведа и мои приятели. Призовавам всички хора да даряват кръв, защото не ни струва нищо, а спасяването на човешки животи е безценно", заяви Атанас Борносузов пред CSKA.BG.

Атанас Борносузов

източник: cska.bf

В кампанията на ЦСКА и ВМА застанаха и от Командването на силите за специални операции на Българската армия - военните, които бяха част от незабравимия празник по случай 70-годишния юбилей на ЦСКА. Екип на Кръвния център на отиде на място в Пловдив на 21 юни при командосите, които искат да спасят тежко болни пациенти.

Атанас Борносузов

източник: cska.bf

Преливането на кръв и кръвни продукти ежегодно спомага на милиони хора в целия свят. Не се страхувайте да спасявате и вие човешки животи. Всеки желаещ може да дари кръв в Центъра по трансфузионна хематология на ВМА всеки ден от 08:30 до 16:00 часа.

Атанас Борносузов

източник: cska.bf