ЦСКА представи новата си юбилейна емблема

 източник: cska.bg

източник: cska.bg

ЦСКА показа за първи път новата си юбилейна емблема по повод 70-ата годишнина от създаването на клуба.

Както е известно, в последните седмици се разразиха сериозни спорове за притежанието на емблемата на фалиралия ПФК ЦСКА АД като главният спор е между клуба на Гриша Ганчев и аматьорския ЦСКА 1948. Миналата седмица търгът за емблемата бе провален и предстои да бъде проведен наново.

Ето какво написаха на сайта на "червените" по повод новата емблема:
"Представяме на вашето внимание новата юбилейна емблема на ЦСКА. По този начин отговаряме на традицията, която се наложи в България, клубовете да създават специални емблеми за своите юбилеи. Само след месец ЦСКА навлиза в своята седемдесета годишнина. За този период завоювахме 31 титли, 20 купи, 4 Суперкупи и играхме три пъти на полуфинал в европейските клубни турнири. Не случайно именно ЦСКА носи прозвището "Убиец на шампиони" с трите елиминации на действащи европейски клубни първенци.

В света има два подхода. Единият е да се направи изцяло нова емблема, както наскоро стори италианския гранд Ювентус. Вторият е да се стъпи на традицията е да се развие настоящата емблема. В ЦСКА винаги е прилаган втория подход при досегашните емблеми. Така правим и сега. Новата емблема съчетава всичко най-добро от съществуващите, като в същото време е по-съвременна. В нея е вложен текст от най-любимата песен на съвременното поколение.

Емблемата е изключително важен символ на клуба, но най-важното за един клуб сте именно вие, привържениците.  Юбилейната емблема е плод на шестмесечния труд на Александър Виденски, който е внук на уредника на музея на ЦСКА Александър Манов. Убедени сме, че заедно ще продължим победния ход на ЦСКА в историята и с новата юбилейна емблема ще извоюваме още по-големи вътрешни и международни успехи.

ЦСКА - ТОВА СИ ТИ!"

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
ЦСКА

Първа лига