Черно море гостува на Нефтохимик в Бургас в неделя (19 март) от 15 часа в предпоследния кръг на основния сезон в Първа лига. “Моряците” се нуждаят от една точка, за да си гарантират и на теория място в топ 6.

Варненци са в добра серия срещу предстоящия съперник. В последните четири мача Черно море записва четири победи срещу “шейховете”. Пред собствена публика Морето побеждава с 1:0, 2:1 и 3:1, а като гости (в Търговище) вземат трите точки с 1:0.

В първия мач този сезон Черно море победи Нефтохимик с 3:1 в Каварна след голове на Георги Илиев, Уго Секо и Пламен Николов.

От самото създаване на групата на майсторите двата тима са изиграли едва 15 мача – първият е през сезон 2000/2001 година. До този момент са записали по 6 победи и три равенства. Нефтохимик обаче е с по-добра голова разлика – 19:17.

Любопитното е, че „моряците“ нямат нито един успех срещу Нефтохимик в Бургас. Варненци имат само една победа като гости и тя е на стадион “Димитър Бурков” в Търговище с 1:0 на 14 декември 2013 година, когато начело на тима е Георги Иванов – Гонзо. Единственият гол в мача реализира Даниел Младенов в 78-ата минута, а седем по-късно Георги Илиев изпуска дузпа.