Треньорът на Черно море Георги Иванов – Гонзо не планира контрола в паузата на първенството. Следващата седмица няма да има кръг от Първа лига заради световната квалификация между България и Холандия, която ще се проведе на 25 март на стадион “Васил Левски”.

Не липсват предложения от различни клубове към моряците за спаринг, но Гонзо не възнамерява да прави проверка, поне засега.

След двубоя с Нефтохимик в неделя от 15 часа в Бургас, “зелено-белите” ще получат два дни почивка. Веднага след нея Гонзо ще наблегне върху слабостите, които са допуснали “моряците” по време на срещите от първенството до момента. Затова и акцентът през следващата и по-следващата седмица ще падне върху тактически занимания.

Все пак Черно море може да проведе учебна игра на 24 или 25 март, в която ще вземат участие и юноши от школата на клуба. В академията има няколко интересни футболисти, които през последните месеци хванаха окото на треньора на представителния тим, а Гонзо използва всеки един удобен момент да ги вика при мъжете за двустранна игра или тренировка.

Днес Черно море стартира подготовка за мача с Нефтохимик. Заниманието се проведе на стадион “Тича”, а в него взеха участие всички футболисти, включително и Стефан Станчев, който заради разтежение пропусна последните три мача на варненци в Първа лига. Очаква се бранителят да е готов за предстоящия мач на “моряците” от 25-ия кръг на първенството, но е по-вероятно Гонзо да разчита на него за двубоя с Левски в Каварна на 1 април от 17,30 часа.