Босът на Локо Пд иска нова среща за концесията на стадиона

Христо Крушарски източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Христо Крушарски източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски иска нова среща с община Пловдив за концесията на клубния стадион. Това обяви самият той днес.

Причината за това е писмото на заместник-кмета на града инж. Димитър Кацарски. В него ръководството на Локомотив се уведомява, че общината е сключила договори за отдаване под наем на залите на втория етаж от спортен комплекс "Локомотив", както и залата по волейбол, кортовете за тенис и пистата за лека атлетика. При това положение от Локомотив се изисква да преработи проекта си за концесия на стадиона, като от него отпаднат отдадените под наем спортни обекти. Не е ясно обаче при това положение как ще бъде модернизиран стадиона, за да може да получи четвърта категория и на него да се играят мачове от евротурнирите. Още повече, че за целта трябва място са изграждането на паркинг с 1400 места.

В същото време пък Общинския съвет на Пловдив вече гласува да бъде открита процедура за отдаването на концесия на спортния комплекс, включващ площ от 96 892 квадратни метра. "След писмото, което получихме искам нова среща с община Пловдив. Този път обаче ще настоявам да се води протокол на разговора ни. Защото едно си говорим, а друго става. Така беше преди 3-4 месеца. Явно в Пловдив има настроения не само срещу Локомотив, а и лично срещу Христо Крушарски. Подхвърля ми, се че съм щял много да забогатея от намерението ми да изградя стадиона. Странно е това мислене. Надявам се да се разберем с общината. Готов съм да седна на разговори с представители на другите спортни клубове, ползващи базата и да постигнем съгласие Разбира се, че спортен комплекс "Локомотив" трябва да се ползва и от тях. Преди неговата модернизация обаче трябва всичко проблеми да бъдат изчистени", заяви Христо Крушарски.

Той добави, че вратарят Ясин Ел Харуби ще получи в близките дни предложение за нов договор./БТА

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Локомотив Пловдив Христо Крушарски

Първа лига