Близо 30 млн. лева са необходими на Ботев за "Колежа"

 източник: TribunaPlovdiv

източник: TribunaPlovdiv

Довършването на строежа на стадион "Христо Ботев", известен като Колежа в Пловдив ще струва 28 900 000 лева. Това стана ясно на проведената снощи среща на клуба на привържениците на Ботев (Пловдив). Изчисленията са направени след поръчки на бившите вече собствените на "жълто-черния" клуб Георги Самуилов и Румен Чандъров, които го напуснаха.

Участниците в снощната среща фенове на тима взеха решение да бъде извършено ново и независимо количествено остойностяване на спортния комплекс. След като това стана ще бъде съставен и бизнес план. Пред привържениците бяха представени цените за изграждането на различните сектори на стадиона. Предвижда се да бъде създаден Инвестиционен фонд, чрез който да се набират средства за изграждането на стадион "Христо Ботев".

За целта ще се подпише договор с концесионера ФК Ботев. Инициативата "Кауза Колежа" продължава. Изграждането на стадион "Христо Ботев" спря през лятото на 2014 година с фалита на Корпоративна търговска банка на тогавашния собственик на ФК Ботев Цветан Василев. В момента "жълто-черния" тим тренира и играе мачовете си на базата си в Коматево.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Ботев

Първа лига