Големият любимец на феновете на Черно море Матиа Курьор набързо се раздели с клуба, с който замени "моряците". Той изкара само два месеца в грузинския гранд Динамо Тбилиси и вече разтрогна контракта си, ставайки свободен агент. 

"За съжаление, вече не съм играч на Динамо. Не виня клуба, нито когото и да било за това. Просто не се чувствах добре, не бях на мястото си. Най-доброто решение и за мен, и за отбора беше да си тръгна."

"Благодаря, Динамо, за възможността да играя в Шампионската лига. Очевидно е, че желая всичко най-хубаво и на отбора, и на феновете му. Сега за мен е време да намеря ново предизвикателство в друг велик клуб", написа Курьор на прощаване с грузинския шампион и феновете му. 

Националът на Мартиника игра година и половина за Черно море и веднага се превърна в любимец на варненската публика. Той си тръгна през юни в търсене на ново предизвикателство и участие в Шампионската лига, но не успя да се наложи в Тбилиси. Затова и си отива от там, но трябва да си намери нов тим до края на август, защото твърде късно разтрогна договора си с Динамо. 

Съобщението за раздялата на Курьор с Динамо Тбилиси