Стойчо Младенов - легенда на ЦСКА като футболист и треньор. Истински "армеец", който помага на другите от голямото "червено" семейство. Това е мнението на Николай Дончев - бивш административен директор в клуба от стадион "Българска армия". Ето какво заяви Дончев пред колегите от "Топспорт".

"Държа да започна с това, че ви търся по собствено желание. Нито Стойчо Младенов ме е карал, нито друг. Искам да споделя какво направи за мен Стойчо.
Бях администратор на ЦСКА през 2002-2003 година. По време на подготвителен лагер в Хамбург скъсах предна кръстна връзка. Живеех в Германия. Луд цесекар съм. Младенов ме покани да стана част от неговия екип и приех на минутата.

Стойчо винаги е бил солидарен към хората около него. Нямах застраховки, нямах и пари за тази операция. По инициатива на Младенов и Велизар Димитров, беше събрана голяма сума. Самият Стойчо се е включил с много пари. Футболистите и неговите помощници са дали останалите. Винаги ще съм му благодарен!

Ние не бяхме близки приятели. Но той направи този голям жест към мен. Вярвам, че го е направил и за Петър Жеков. Стойчо винаги е бил коректен и е помагал на цесекари. Вярвам и на Кирил Костов, който се изказа вчера по темата.

Тогава в ЦСКА бяха Жоао Карлос, Агналдо, Маркос Чарас... Това бяха футболисти, които цепеха стотинката на две и си правеха сметката. Но заради Младенов и те са дарили за моята операция. Респект!"