Легендарният Михаил Мишев се присъедини към небесния бял отбор. Бившият футболист почина на 86-годишна възраст, съобщават "белите".

СЪОБЩЕНИЕТО НА СЛАВИЯ

"Днес един от най-обичаните футболисти на Славия Михаил Мишев се пресели в по-добрия свят. Запомнен от всички със своята хитра игра и с пословичното си чувство за хумор Мишката бе обичан от привържениците на всички отбори. Въпреки, че най-често наказваше с голове именно столичните съперници на белите. Съдете сами: на Левски само за купата вкарва 7 пъти и още 3 в първенството. 7 са и шампионатните му голове срещу ЦСКА, а попаденията му в мрежата на Локомотив са „само“ 5.

Роден на 17 юни 1938 година в любимата Горна Баня, неслучайно бе наричан и Горнобанския кмет, успява да дебютира с бялата фланелка в „А“ група през сезон 1959/60 година и е част от тима до края на 1966/67 година. В елитната ни група с екипа на любимия клуб записва 179 мача и отбелязва 51 гола. През 1967 г. става вицешампион, а бронзов медалист е предходните три първенства (1964, 1965 и 1966 г.). Подвизите му и в турнира за купата са големи. На три пъти играе като титуляр финали със Славия и точно толкова пъти ликува и с трофея (1963, 1964 и 1966 г.). В първия от тези моменти с два негови гола на 10 септември 1963 година е сломен пловдивският Ботев с 2:0.

В Европейските клубни турнири записва името си като първия голмайстор за белите. На 9 октомври 1963 г. още в 3-ата минута открива резултата в срещата с МТК (Будапеща) в София. Общо по терените в официалните надпревари на Стария континент изиграва девет мача и е автор на четири гола. Полуфиналист в турнира за КНК през сезон 1966/67 година.

След края на състезателната си кариера остави диря и като треньор. През 1979 г. извежда юношите на Славия до шампионската титла на Републиканската спартакиада. В последните години бе чест гост на ветеранските сбирки на любимото си дружество, ходеше и на стадиона в полите на Витоша, където някога вдъхновяваше публиката с изявите си.

Сбогом бате Мишка, оставаш завинаги един от любимите слависти."