Пандемията от коронавирус в Европа сътвори сериозен хаос и с предстоящите мачове от Лигата на нациите и евротурнирите. Заради различната степен на заразени в отделните страни, от УЕФА все още не могат да потвърдят къде точно ще се играе в Лигата на нациите. 

По програма остават около 20 дни до мача на националите ни, които трябва да посрещнат Ирландия на 3 септември в София. Три дни по-късно ирландците приемат Финландия, което обаче няма как да се случи, защото ако дойдат в София, подлежат на карантина при завръщането си в Дъблин. 

Повечето държави на континента имат рестрикции за пътувания от България заради засилилото се влияние на заразата, пише „Стандарт“. 

Обратният вариант също не е възможен, тъй като ако националите ни гостуват в Дъблин на 3 септември, ще трябва да минат 14-дневна карантина, по последни разпоредби на правителството в Ирландия.

Така най-вероятно мачът България - Ирландия ще се играе на стадион в една от четирите страни, определени от УЕФА за зони, в които могат да се играят международни мачове. Това са Унгария, Кипър, Полша и Гърция. Най-удачно за нас ще е мачът да е в Солун, който има летище и е най-близо до София.