Отборът на Литекс, който се бори за челото в класирането и гони шампионската титла, има шанса да излезе на първото място днес, макар и временно. Това може да се случи при успех над Пирин в Благоевград.

Двубоят от 14-ия кръг на А група е от 17.30 часа и ще можете да гледате по Diema sport 2 и Gong Play. Мачът можете да слушате по Дарик радио, както и в развитие – минута по минута в Gong.bg. Не пропускайте да участвате и в традиционната анкета Играч на мача.

Скритият жокер на Литекс

Въпросителната преди мача е дали Йонсен или Георги Минчев ще бъде на върха на атаката, като младият играч може би ще има предимство след доброто си представяне за Купата на България срещу Дунав Русе. Минчев влезе като резерва, но успя да реализира две попадения, с които резултатът набъбна за 3:1 в полза на "оранжевите" и на практика победителят беше решен. „Оранжевите“ се наложиха с 4:2.

От друга стана в щаба на Пирин Тони Тасев е с дълготрайна контузия и няма да вземе участие, а Тони Костадинов и Бенгюзов са с наказания. Попев и Благов също са с травми.

Новият старши треньор на Пирин се изуми заради начина на работа в клуба до този момент. Той изрази много сериозни претенции за селекцията в клуба: „Не може да имаме толкова нехомогенен състав. Оказа се, че имаме петима десни защитници и нито един, който да играе с ляв крак. Същото е и положението в нападение, където разполагаме само с Мартин Тошев.“

Колкото до предстоящия двубой с Литекс специалистът коментира: „Очаква ни труден мач. На практика това ще бъде моят дебют отново начело на Пирин. Срещу Ботев първото полувреме не ми позволиха да водя отбора, а второто ми разрешиха.“

Любопитното е, че според статистиката тимът от Пирин е допуснал повече голове на свой терен, отколкото като гост – 9 срещу 6.

Съставът на Пирин обаче помни и злощастния мач срещу Литекс, завършил 1:8 на 22 август 1998 година, а това е и най-тежкото поражение за отбора от Благоевград в А група.

За главен съдия на Пирин – Литекс е назначен Мартин Стоименов.

Другият мач, който ни предлага програмата на първенството в петъчния ден, е Славия – Ботев Пд. Срещата можете да гледате по телевизия Diema от 14.30 часа. Мачът, който ще се играе на стадион „Славия“ в столицата ще бъде предаван и в Gong Play и по Дарик радио. Всичко най-интересно по време, преди и след двубоя ще имате възможността да прочетете в Gong.bg.

Славия – Ботев от 14-ия кръг на А група е поверен на Стефан Демирев.

Изходът от сблъсъка е с решаващо значение и за съдбата на Ермин Шиляк, заради неубедителното представяне на състава под негово ръководство.

Наставникът ще разчита на доста подмладен състав за мача със Славия. Сред тях са Лазар Марин, Никола Марин, Радослав Терзиев, Георги Купенов, Християн Казаков, Серкан Юсеин, Валентин Томов и Наско Милев, пред които се отвори шанс заради катаклизмите след отпадането за Купата на България от Созопол. След този мач бяха извадени от първия състав Йордан Христов, Мариян Огнянов, Пламен Николов и Жоел Чибамба. С травми са Грегъри Нелсън, Лъчезар Балтанов и Александър Колев, а Милен Гамаков е наказан.

Останалите мачове от кръга са разпределени по предварителна програма в понеделник и вторник, заради втория тур на местните избори.