Новият старши треньор на Монтана Стевица Кузмановски остана доволен от своя дебют, който завърши с реми при гостуването на Левски на стадион "Георги Аспарухов". Той обаче призна, че с оглед на положенията неговият отбор дори е можел да спечели двубоя.

"Като аутсайдери, според някои може би е така, първи мач срещу Левски на Герена, всеки се смята за аутсайдер, но мисля, че нашите футболисти като отбор и единици се справиха много добре", започна Кузмановски.

"Създадохме по-добрите положения за гол, но не успяхме да ги реализираме. Искам да честитя на момчетата, раздадоха се, справиха се с опасните атаки на Левски, оставаше само нашите действия в атака да са по-добри и да вкараме гол. Не успяхме, но всеки мач в първенството е труден. Това е първи официален мач, особено срещу Левски, може да съм доволен от резултата като първи мач. Пожелавам успех на Левски занапред."

"Когато играеш първи мач, всеки мисли да не загуби мача. Всяка точка, особено на Герена, са отлично нещо. Доволни сме от точката, но съжаляваме за изпуснатите положения. С оглед на играта на Левски, можехме да спечелим и повече."

"Двата мача на Левски срещу Марибор показаха някои неща. За нас беше по-лесно, защото играха две европейски мача и успяхме да видим играта им", каза още Стевица Кузмановски.

На въпрос, дали през този сезон Монтана ще успее да си осигури спокойствие и да не се замесва в битката за оцеляване, Кузмановски коментира: Работим по този въпрос, всички знаете като цяло това е нов отбор, само 5 футболисти от миналия сезон са тук. Създаваме нещо ново и се надяваме да бъдем спокойни, да не е като миналата година. Това ни е целта. Да няма такива ситуации да чакаме до последно."