Каква разлика прави само една седмица във футбола... Успехът на стадион "Българска армия" срещу Осиек бе началото, а след това ЦСКА направи късен обрат срещу Славия, за да постигне първия си успех от началото на сезона в efbet Лига.

Сега наред е Ботев Враца, двубоят отново е в Борисовата градина. "Червените" не могат да си позволят повече грешки, защото след само три кръга, възпитаниците на Люпко Петрович изостават на цели 5 точки от лидера Лудогорец.

Натоварената програма на старта на кампанията, съчетана с липсата на някои основни фигури обаче правят с всеки следващ двубой тест за армейците. Именно заради задължителността на успеха, Петрович предприе малко по-внимателен подход в защита, а и с промяната с трима в отбраната, за два мача червените допуснаха само един гол.

Ако 72-годишният специалист продължи да налага тази система, ще трябва да се поработи върху активността на двата фланга. Защото отляво Жеферсон, а отдясно Жанио Бикел са активни, но не и особено ефективни, когато се търси широчина в предни позиции. И най-вече прецизни центрирания за двамата нападатели. Може би това е една от причините в мача срещу Славия да наблюдаваме по-директен подход при градежа на армейските атаки, с 30-40 метрови пасове и с включване на Тиаго от втора позиция. Не най-зрелищното, но със сигурност по-ефикасното от постепенните нападения при които Диего Фабрини на няколко пъти губеше топката и даваше възможност за противникови контаатаки. Дали тази малко по-внимателна система на игра ще бъде използвана и срещу Ботев Враца или Петрович ще се върне към добре познатото на играчите 4-2-3-1?

Въпреки лошото начало и на врачани, те в никакъв случай не трябва да бъдат подценявани, защото няма да се притеснят от визитата си на "Българска армия".

Притесненията за Сашо Ангелов също идват от защитата, където се допускат грешки. Но дали уроците са научени, предстои да разберем тази вечер след 18.45 часа, по DIEMA SPORT.