Ръководството на ЦСКА ще стартира финални преговори с част от футболистите, на които договорите изтичат , след мача със Септември София за SESAME Купа на България, пише „Мач Телеграф“. Двубоят днес е последен за тима за годината и след него ще се решава кой да получи оферта за нов контракт и кой ще чака.

Над дузина от основните футболисти на тима са с изтичащи договори и реално са на изхода на „Армията“, защото от януари ще могат да преговарят с други отбори и евентуално да си тръгнат като свободни агенти в края на сезона.

Според източници от Борисовата градина Юрген Матай, Амос Юга и Тибо Вион със сигурност ще получат финални оферти за договор, които ще бъдат за една година. Към днешна дата индикации сочат, че някой от тримата желае да напусне през лятото по схемата „Брадли Мазику“. Французинът избяга като свободен агент, след като многократно отказа предложените му договори от ЦСКА.

startphoto.bg
100 снимки

Густаво Бусато също на 99% ще остане на „Армията“, след като в настоящия му контракт, който изтича в края на сезона, има клауза за удължаването му с още една година.

Шефовете на „червения“ клуб ще предложат дългосрочни договори на юношите на клуба Иван Турицов, Християн Петров и Асен Дончев. Очаква се тримата да получат предложения за контракти по минимум три години.

Твърди се, че на този етап няма никакъв шанс други двама основни чужденци – Мено Кох и Жеферсон, да получат предложения за нов договор. Има вероятност дори първият да бъде освободен по време на зимната пауза ида се вземе други централен защитник, който старши треньорът Саша Илич вече си е харесал, твърдят от „Армията“.