Илиан Илиев: Момчетата заслужаваха този успех, играем за 1000 лева премия, днес 1600-1700

Треньорът на Берое Илиан Илиев заяви след победата над ЦСКА, че футболистите му, които стоически издържаха на всички неуредици в клуба, заслужават успех като този – класиране за полуфиналите за Купата на България.

„Изиграхме мача правилно. Играхме го умно мача, защото знаехме, че можем да решим двубоя по всяко време, в началото, в края, в продълженията. Момчетата заслужаваха този успех”, заяви Илиев.

„Мисля, че футболистите на ЦСКА и нашите бяха коректни едни към други, въпреки че за ЦСКА този мач имаше огромен залог, докато за нас това бе една награда. Важно беше да не допускаме грешки в защита и да сме търпеливи.”

„Ние имаме колектив, защото работим вече от две години и два-три месеца с тези момчета. Беше важно, че минахме през Б група и да си наредим нещата за А група.”

„До почивката защитата и нападението стояха твърде далеч, през втората част се опитахме да ги сближим.”

„Най-неприятно е да отидем на финала и да го загубим. В неделя имаме много важен мач с Локомотив Мездра, не можем да си позволим да мислим за полуфинала за купата, защото дотогава имаме още три-четири мача за първенство.”

„Нашата цел беше да се спасим от изпадане. Този мач беше един бонус, да дойдат на стадиона 7-8 хиляди зрители. Момчетата обаче го изиграха този мач и го спечелиха.”

„Не съм видял за дузпата, мисля, че съдията се справи.”

„Няма мачове на живот и смърт. Това е само, като се иде на война. Мисля, че това напрежение за задължителен успех влияе върху Левски и ЦСКА.”

„Ние играем за премия от по 1000 лева на мач. За този двубой сумата беше по около 1200 лева на човек. Човекът, който ни даде премиите за победата над Литекс, влезе в съблекалнята и каза, че днес ще даде по 500 лева на титулярите и тези, които влязат в игра. Така че могат да се събера по 1600-1700 лева на човек”, заяви Илиев, след като бе помолен да коментира информацията, че футболистите на ЦСКА са играли за премия от по 5000 лева на човек.