ЦСКА стигна безпроблемно за финалния кръг на зона София в турнира за Купата на България. "Червените" се справиха с новия член на Югозападната В група София 2010 на своя "Българска армия" с 4:1 и ще играят със Септември София в следващия етап. Този тим отстрани Витоша Бистрица с 5:4 след изпълнение на дузпи, а редовното време завърши 3:3. 

Автогол на Валентин Стоев, както и две попадения на Преслав Йорданов и едно на Николай Цветков изковаха успеха на бившия елитен тим, а автогол на Иво Иванов беше почетното попадение за София 2010. 

Момчетата на Христо Янев обаче се скъсаха да пропускат, удариха греда, отмениха им гол, но в крайна сметка изковаха достатъчен резултат, за да продължат напред. А това се случи още преди почивката.

Трябва да се отбележи, че за "червените" игра като титуляр 14-годишният Валентин Антов, който остави добри впечатления с представянето си. Той стана най-младият титуляр в историята на клуба, както и най-младият капитан на отбора. 

"Червените" се хвърлиха напред от самото начало и буквално натикаха съперника си в неговата половина. Преслав Йорданов, Александър Александров и Иво Иванов стреляха опасно от дистанция, но вратарят на противника се справяше. 

Но този натиск нямаше как да не донесе до попадение. То падна в 12-та минута,  а всъщност беше автогол на Валентин Стоев. Тогава след центриране от корнер защитникът на София 2010 игра с ръка и насочи топката неспасяемо под гредата за 1:0. 

Цесекарите продължиха да налитат, а защитата на новака във В група постоянно се пропукваше. Затова логично падна и вторият гол в 23-та минута. Тогава след страхотно центриране на младия Виктор Райчев, топката стигна до непокрития на дузпата Преслав Йорданов и той безпощадно я прати в мрежата за 2:0. 

"Червените" продължиха да се забавляват на терена и да радват привържениците си с хубава игра. Тогава активният Влади Узунов се откъсна в наказателното поле и точно преди да стреля, защитник изби, но точно на крака на Николай Цветков, който не сбърка и направи резултата класически. 

Александър Александров, Преслав Йорданов на два пъти и Влади Узунов продължиха да обстрелват вратата на противника в търсене на четвърти гол, но такъв не падна. За сметка на това, ЦСКА допусна изненадващо попадение точно преди почивката в 43-та минута. Това беше и първият гол във вратата на "червените" този сезон в официален мач. 

Тогава след центриране от пряк свободен удар Валентин Калугов стреля в тялото на Иво Иванов и последният прати топката в собствената си мрежа, за да бъде намален резултатът на 1:3. След това и Майк Кръстев можеше да намали още повече резултата, но ударът му беше избит с крак от Анатоли Господинов. 

До почивката остана време момчетата на Христо Янев да ударят и греда. Това се случи в продължението на първата част, когато отново Преслав Йорданов беше изведен на стрелкова позиция отляво в наказателното поле и ударът му беше избит от вратаря в дясната греда. 

Така първото полувреме приключи при резултат 3:1, който на практика подпечата победата на ЦСКА. Точно това предопредели и по-ниските обороти след почивката. Все пак "червените" контролираха събитията и не допуснаха още изненади. 

Радой Божилов, Преслав Йорданов, Петър Витанов, Васил Попов и още редица играчи на ЦСКА се изредиха да пропускат, макар положенията да не бяха толкова чисти, колкото преди почивката. И все пак "червените" стигнаха до четвърто попадение. 

То беше дело на Радой Божилов в 63-та минута, когато той засече топката около точката на дузпата след страхотно центриране на Влади Узунов. Оказа се обаче, че Божилов е бил зад защитата и попадението му правилно беше отменено. 

Така мачът продължи в руслото, в което ЦСКА искаше. Едва в последните минути момчетата на Христо Янев вдигнаха още повече оборотите, за да зарадват публиката си. Гол на 14-годишния Антов беше отменен в 89-та минута заради засада, но малко след това резултатът в крайна сметка стана 4:1. Автор на попадението беше Преслав Йорданов, чийто безпощаден удар нямаше как да бъде отразен от вратаря на София 2010. 

Този комфортен резултат позволи на "червените" да продължат напред, където ще срещнат Септември. Този мач ще е следващата сряда и отново ще бъде излъчван директно в каналите на Diema Extra, както и на нашата платформа Gong Play. 

ЦСКА: Анатоли Господинов, Кирил Динчев, Божидар Чорбаджийски (67-Васил Попов), Иво Иванов, Преслав Йорданов, Александър Александров (46-Радой Божилов), Павел Головодов, Валентин Антов, Виктор Райчев, Николай Цветков (46-Петър Витанов), Владислав Узунов;

Резерви: Слави Петров, Васил Попов, Йордан Йорданов, Петър Витанов, Радой Божилов, Станислав Маламов, Костадин Хазуров;

София 2010: Стоян Симеонов (46-Христо Павлов), Симеон Димитров, Иван Ценов (46-Атанас Богданов), Петър Симеонов, Владислав Калугов, Владимир Найденов, Станислав Маринов (65-Ермес Кандела), Валентин Стоев, Валентин Добревски, Майк Кръстев, Даниел Илиев;

Резерви: Христо Павлов, Атанас Богданов, Николай Петков, Любомир Ценов, Ермес Кандела, Венелин Иванов, Росен Янев.

Ето и как се разви мачът минута по минута:

1' - Начало на мача на "Армията".

4' - По-активно начало на "червените", но Преслав Йорданов и Александър Александров не успяха да затруднят ветерана на вратата на София 2010 Стоян Симеонов. 

5' - Първи точен удар в мача. Отправи го Иво Иванов, но вратарят улови без проблеми. 

8' - Сериозна опасност пред вратата на София 2010! Александър Александров стреля много опасно от пряк свободен удар и топката летеше към сглобката на вратата, но вратарят пак изби. 

11' - Още една възможност за ЦСКА. И пак Иво Иванов стреля от дистанция, този път по земя, но Стоян Симеонов изби в корнер. 

12' - 1:0 за ЦСКА! "Червените" повежда след автогол на Валентин Стоев! След центриране от корнер, защитникът на София 2010 на близката греда игра с глава, но за негово нещастие прати топката в собствената си мрежа. 

17' - Поредна опасност за ЦСКА. Хубаво нахлуване в наказателното поле на Кирил Динчев, но след суматохата в защитата на София 2010 в крайна сметка топката някак беше изчистена и до удар не се стигна. 

22' - Натискът на ЦСКА не спира. Поредното центриране на Кирил Динчев обаче беше отразено от вратаря. 

23' - 2:0 за ЦСКА! Страхотно центриране на младия Виктор Райчев, който намери непокрития Преслав Йорданов на точката на дузпата. От там нападателят прониза вратаря на София 2010 за втори път. 

25' - Първи удар към вратата на ЦСКА от играч на София 2010. Валентин Добревски беше изведен на стрелкова позиция, но от далечна дистанция стреля неточно. 

29' - 3:0 за ЦСКА! Резултатът вече е класически. Владислав Узунов се откъсна в половината на София 2010 и стигна до наказателното поле, но в последния момент беше спрян. Топката обаче стигна до Николай Цветков, който от точката на дузпата прониза стража Симеонов за трети път. 

31' - Още една сериозна опасност пред вратата на София 2010! Александър Александров направи самостоятелен пробив и стреля от около 20 метра, но Симеонов изби. 

38' - Още един удар към вратата на София 2010, този път го отправи Преслав Йорданов. Изстрелът му обаче прелетя далеч встрани. 

42' - 3:1! София 2010 намали резултата! След центриране на Владислав Калугов и разбъркване в наказателното поле, Иво Иванов си отбеляза автогол и новакът в Югозападната В група намали на 1:3!

44' - Страхотен шанс за София 2010 да намали още повече резултата. Майк Кръстев изведе Валентин Стоев зад защитата и той се озова сам срещу Анатоли Господинов. Стражът обаче изби с крак изстрела му. 

45+1' - Греда за ЦСКА! Преслав Йорданов беше изведен от Павел Головодов отляво в наказателното поле и стреля. Вратарят Симеонов изби в гредата и предотврати попадението. 

45+2' - Край на първото полувреме!

46' - Начало на второто полувреме!

46' - По две смени в двата отбора. Александър Александров и Николай Цветков излизат за ЦСКА, влизат Петър Витанов и Радой Божилов. За София 2010 излизат Иван Ценов и Стоян Симеонов, влизат Атанас Богданов и Христо Павлов.

52' - Павел Головодов се промъкна през защитата на София 2010 и стреля от наказателното поле, но прекалено слабо и вратарят улови. 

59' - Хубава и продължителна атака на ЦСКА, която завърши с изстрел на Влади Узунов. Топката обаче излезе в аут. 

61' - Още един шанс се откри пред Преслав Йораднов. Той се справи с няколко защитници и стреля, но топката излетя в аут. 

63' - Отменен гол за ЦСКА. Радой Божилов прати топката в мрежата след центриране на Влади Узунов, но беше зад защитата и реферите правилно отмениха попадението. 

В другия мач от турнира в момента между Витоша Бистрица и Септември София е 3:3 и победителят ще се реши след изпълнение на дузпи. 

69' - Още една ситуация за ЦСКА, но Радой Божилов не успя да насочи топката в мрежата. 

77' - Поредна продължителна атака на ЦСКА, но ударите на Павел Головодов и Петър Витанов не намериха целта. 

Победителят от този мач, който най-вероятно ще е ЦСКА, ще играе със Септември София, който отстрани Витоша Бистрица след изпълнение на дузпи с 5:4. 

82' - София 2010 игра известно време с деветима души, защото двама получаваха медицинска помощ. 

88' - Павел Головодов нахлу в наказателното поле и стреля силно, но топката беше избита от защитник в последния момент. 

89' - Младият Валентин Антов вкара топката в мрежата, но и това попадение беше отменено заради засада. 

90' - 4:1 за ЦСКА! Преслав Йорданов вкарва четвъртия гол за ЦСКА. Той получи топката в наказателното поле и разстреля вратаря на София 2010 за четвърти път за второто си попадение в мача. 

90+3' - Край на мача! ЦСКА се класира напред след 4:1 и ще играе със Септември в следващия квалификационен кръг!