„Въздухът на Българска армия е друг!”. Това бе една от най-споменаваните фрази след мача ЦСКА – Литекс. Мач, който „червените” спечелиха и на практика докоснаха Купата на България. Истината е, че ЦСКА изигра най-силното си първо полувреме от момента, в който Милен Радуканов пое отбора. Направи го точно в първия официален мач на „Българска армия” от близо година.

Трябва да признаем, че „армейците” бяха на косъм да изгубят всичко. През първата част ЦСКА изора земята и пося семето. Семето беше наистина качествено, скъпо, семе, от което се очаква добра реколта. „Червените” потриваха доволно ръце с очакванията и надежди. Двата фактора бяха на лице – хубав въздух и качаствен посев. „Армейците” обаче забравиха едно съществено нещо – да полея посевите. Семето започна да търси вода и да прегаря. Аха, напълно да изгори, дойде и спасителния дъжд. Дъжд, който този път оправи нещата, но в друг подобен случай небето може да остане ясно и семената да бъдат напълно загубени. Изводите остават за спортно-техническия щаб на отбора, а и за самите футболисти.

Трява да се признае, че ЦСКА спечели най-вече с тактика, дух и публиката, която със сигурност надъха домакините и стъписа играчите на Любо Пенев. Да, Литекс изглеждаше уплашен и неориентиран в началото на мача и само липсата на малко късмет не реши мача до почивката и не прати публиката да гледа дербито Барса – Реал.

Може би този развой се услади малко повечко на феновете. Една такава победа май е по-сладка от 3:0 на почивката и скука през втората част.

Двата извода, които могат да бъдат направени от този мач са – ЦСКА има потенциал да играе наистина добър футбол и въздухът на „Българска армия” наистина е друг и помага в трудните моменти.

„Червените” вече спечелиха два от трите най-важни мача този полусезон – дербито с Левски и полуфинала за Купата срещу Литекс. Следващият важен мач е самия финал. До момента срещу Левски ЦСКА бе определян като аутсайдер, а срещу Литекс двата отбора излязоха като равностойни съперници. На финала обаче фаворит при всяко положение ще е ЦСКА... От такава позиция задълженията и очакванията са много по-големи.
Не на последно място трябва да се обърне внимание и на предстоящия мач за първенство срещу Монтана. Ако някой си мисли, че след тази победа „червените” няма да подценят мача жестоко се лъже. Двубоят на стадион „Огоста” ще е доста тежък, а Монтана със сигурност няма да загуби само заради името ЦСКА. От днес полуфинала трябва да бъде забравен, защото идва тежичък мач в северна България, а отборът трябва да подходи така, както срещу Черноморец след победата над Левски.