Реванш – това е отплата, възвръщане, възмездие, отмъщение. Най-краткото пределение за тази дума в българския тълковен речник. С добавката за спорта – възможност за победения да спечели в една повторна игра. Мач реванш.

Днес Левски и Лудогорец играят своя реванш от полуфиналите в турнира за Купата на България. След 0:0 в първия мач в Разград. Това не е просто един реванш, след който някой ще се класира за финала в надпреварата. И за двата отбора това е повече от реванш. И за "сини" и за "зелени" предстои РЕВАНШЪТ!

Левски трябва да се реваншира много. Ръководстовото и играчите пред феновете си. За дългото време без трофей, за нулевата година навръх 100-годишнината на клуба, за тазгодишните несгоди, които приключиха с мачлета за здраве във втората шестица на А група.

За "сините" от София това е мачът на годината. Феновете показаха, че когато отборът има нужда от подкрепа те са насреща. Тази вечер Герена ще е пълен до краен предел и ще направи реванша за Лудогорец много тежък.

За Георги Дерменджиев тази вечер също е РЕВАНШЪТ! Каквото и да говорим от началото на пролетта, Лудогорец не е същият, с изключение на няколко проблясъка – срещу Литекс и срещу ЦСКА. И напълно нормално стрелите за слабата игра на трикратните шампиони да бъдат насочени към наставника на тима.

Бат Жоро има идеалната възможност да покаже, че държи здраво юздите на най-силния отбор в България. И на дела да защити поне малко от това, което каза за себе си – "че на Балканите няма друг треньор като него". Иначе всичко ще си остане само приказки.

Така че – РЕВАНШЪТ е тази вечер. Започва в 18 часа и 45 минути на стадион "Георги Аспарухов".