Пълна скука – това отреди жребият за 1/16-ина финалите в турнира за Купата на България. Нито една двойка от изтеглените не предизвиква специален интерес, всички грандове се разминаха, почти няма и дербита, само Ботев Враца – Монтана на ниво „Б“ група, а единствено на три места виждаме съперничество изцяло от елита, но не от атрактивните.

Като добавим и факта, че и тази година сблъсъците ще се решават в по два мача, до голяма степен манджата ще бъде твърде постна, поне в този етап от турнира. Успокоението е, че поне нататък в надпреварата остават опциите за дербита и предизвикателства.

Другото, което разводнява нещата, е разликата от над един месец между първите двубои и ответните срещи. Ще сме забравили кой за какво играе до края на октомври, още повече ако фаворитите са победили със солидна разлика през септември.

Както и да е – това отреди жребият, нищо не можем да направим срещу волята на съдбата. Само да отбележим в края, че прецедент, освен ранното включване на професионалните отбори – още през месец септември, е и фактът, че „В“ група на този етап участва под формата на четири географски зони, а не с конкретни имена на отбори.

Но щом от УЕФА вече години наред теглят жребии за следващ етап между първите и втори мачове от предходния, щом има листчета с надпис N 3, няма защо да сме придирчиви към нашите, поне в това отношение.