Може би съм пропуснал новината, че в България се въвежда четиридневна работна седмица. Защото така излиза от програмата на мачовете за Купата на България по футбол. Бе обявено, че ще са в почивни дни, за да има по-голям интерес към турнира, но до момента всички двубои са в работни дни.

Първите мачове бяха преместени за сряда, а сега половината от реваншите са в петък. Или може би от БФС и ПФЛ смятат, че това е „ден на майстора“ и у нас много, много не се работи. Но, ако за тях е така, за много фирми и учреждения петък си е делничен ден и служителите им трудно биха отишли на мач.

А недомислията в провеждането на турнира за Купата продължават. Жребият за следващия кръг е в понеделник по обяд, а мачовете евентуално в събота и неделя. С други думи, в началото на седмицата нито футболисти и треньори ще знаят през уикенда какъв мач ще играят, нито пък феновете ще са наясно домакин или гост и на кого ще е любимият им отбор.

Ама на кого му пука за тези „подробности“, важното е да избутаме някак тези мачове, че да се готвим за празниците и без това организацията им ни идва малко в повече...